Inloggen
Ademcoaching
Ontdek de kracht van de ademhaling | voor meer energie | betere focus | betere nachtrust | voor weer verbinden met jezelf |
Zonder erover na te denken ademen we zo’n 20.000 keer per dag. Ademen is letterlijk levensenergie tot je nemen, zonder zuurstof geen leven. Toch zijn we ons er niet vaak van bewust hoe we ademen. Door bepaalde (stressvolle) situaties in ons leven passen we onbewust onze ademhaling aan. Inhouden van de adem bijvoorbeeld als er iets heftigs gebeurt of wanneer je een negatieve emotie wilt onderdrukken of verdriet voelt opkomen. Hierdoor ontstaat een aangepaste adempatroon. Vaak uit zich dat in een onregelmatig, oppervlakkig/hoge of beperkte ademhaling met alle gevolgen van dien. Dit is zonde als je bedenkt dat de ademhaling direct in verbinding staat met je gemoedstoestand. Hoe rustiger, voller en dieper je naar jouw buik ademt, hoe meer ontspanning je voelt.

Want hoe zou het zijn wanneer je weer rust in je hoofd en lichaam ervaart? Dat je weer goed kunt slapen? Je energieker voelt? Dat je meer grip krijgt op je emoties en zelf je stressniveau weet te verlagen door dieper en voller te ademen?

Als ademcoach maakt Manon jou bewust van de zelfhelende kracht van jouw ademhaling. Zo zorgt ze tijdens de sessie voor een veilige bedding van rust en vertrouwen zodat er gebeurt wat er mag gebeuren. Tijdens de sessie volgt ze de signalen van jouw lichaam. Drukpunt-technieken en protocollen worden ingezet voor heling en afstemming met wat zich aandient.

Intake | Een eerste sessie start met een intake, wat is jouw huidige situatie en achtergrond. Tevens wordt uitgelegd hoe een ademsessie verloopt en er wordt een ademanalyse gedaan, hoe adem je op dit moment en waar zitten eventuele blokkades.

Ademsessie | Met de informatie uit het intakegesprek en de ademanalyse start de verbonden ademsessie. Bij een verbonden ademsessie leer je om volledig en diep vanuit de buik adem te halen, waarbij je de in- en uitademing met elkaar verbindt, zonder een pauze ertussen te laten. Focus ligt daarbij op het in- en uitademen via de mond. Door de adem bewust te sturen heb je direct invloed op wat er zich afspeelt in jouw lijf. Je ervaart direct het effect op fysiek, mentaal, emotioneel en/of spiritueel niveau. Door deze actieve manier van ademen worden gevoelens, emoties en energie-blokkades in je lichaam voelbaar. En door bewust te voelen en waar te nemen wat in je lichaam lange tijd (onbewust) is opgeslagen, maak je het loslaten en verwerken ervan weer mogelijk. Tot op celniveau spanning loslaten en jouw adem - jouw levensenergie - weer door je lichaam laten stromen. Met als resultaat meer ruimte, innerlijke kracht, rust, transformatie, inzicht en energie. Iedere ademsessie is uniek en werkt op verschillende lagen.  In het eerste deel adem je actief de verbonden ademhaling (ca 30 – 45 minuten). Daarna ga je de rustfase in waarin het lichaam de gelegenheid krijgt om het een en ander te laten integreren (ca 15-20 minuten).

De kracht van de verbonden adem | Is het verruimen van de (onbewust) beperkte ademhaling. Verbonden ademhaling is een bewuste ademhaling zonder pauze tussen in en uitademing. De ademhaling wordt naar de buik gebracht en steeds verder verruimd. De inademing is vol en rond en staat voor het innemen van leven. De ontspannen uitademing is een iets korter en staat voor loslaten en verzachten. De energie die ontstaat door de steeds ruimer wordende ademhaling bereikt de verkrampingen en blokkades in ons lijf en lost die op. Onderliggende emoties komen vrij om gevoeld te worden en oude onbewuste patronen lossen op. Door je volledige overgave aan de adem kom je bij jouw diepste emotionele laag.

Resultaten | Door de ademhaling bewust te openen herstelt de natuurlijke ademhaling waardoor het herstellend vermogen van het lichaam verbeterd en er meer energie vrijkomt in het lichaam.
Fysieke resultaten: o.a. een betere zuurstofopname, verbetering van de stofwisseling, toename in vitaliteit, bevrijding van fysieke spanning en stress, en verbetering van de doorbloeding. Ervaringen zoals tintelingen, sensaties en kramp kunnen je aandacht vragen tijdens een sessie, de kunst is daardoor heen te ademen.
Mentale resultaten: belemmerende patronen en overtuigingen komen omhoog. Onverwerkte emoties integreren, angstgevoelens, spanning en stress nemen af en er ontstaat meer vertrouwen in de eigen capaciteiten en een positievere levenshouding. 
Emotionele resultaten: het contact met het gevoel hersteld waardoor het herkennen en stellen van grenzen eenvoudiger wordt en er een beter emotioneel evenwicht ontstaat. Denkcirkels verdwijnen en het wordt eenvoudiger om in het nu te leven met een gevoel van vrijheid en innerlijke stilte, meer zekerheid en vermindering van emotionele disbalans. Dit is zeer effectief bij het voorkomen en herstellen van burn-out en het helpt verder bij je persoonlijke ontwikkeling.
Spirituele resultaten: in contact komen met jouw ware kern. Je herstelt de verbinding met wie je werkelijke bent, je hogere bewustzijn, je authentieke zelf. Een diepe meditatieve staat waarin ingevingen en inzichten zich aandienen.

In een traject van drie tot vijf sessies begeleid ik je op jouw innerlijke reis en herontdek je je lichaamswijsheid om thuis te komen bij jezelf. Na elke sessie krijg je een ademoefening mee naar huis. Dit helpt je om jouw proces nog verder te verdiepen. Een sessie duurt ongeveer 1,5 uur en kost € 90,75 (inclusief 21% btw).

Contra-indicaties verbonden ademen | Hart- en vaatziektes | Hoge bloeddruk | Psychische aandoeningen zoals borderline, schizofrenie, psychose | Epilepsie | Zwangerschap

maak een afspraakOnze deelnemers vertellen