Inloggen
De-armouring
Wat is de-armouring?
De-armouring is een drukpunten techniek om het lichaam blokkadevrij(er) te maken, het lichaam te ontspannen en te openen zodat opgeslagen pijn, spanning, blokkades of emotioneel trauma op een liefdevolle en veilige manier vrij kunnen komen. Je wordt weer zacht, soepel en je voelt de levensenergie weer door je lichaam stromen. Geen enkel lichaamsdeel wordt uitgezonderd, de yoni, lingam, anus doen ook mee als dat nodig is, dit wordt voor de sessie helemaal afgestemd aan jouw wensen en grenzen.

Wat betekent armour?
Letterlijk vertaald ‘betekent armour ‘harnas’. Ieder mens heeft armour in het lichaam. De armour doet zich voor in de vorm van spanning/blokkades in de spieren, het spierweefsel, de botten en ze nestelt zich ook in je subtielere lichamen zoals je energetisch lichaam.

Hoe ontstaat armour?
Armour ontstaat door jeugdtrauma, dagelijkse stress, emotionele gebeurtenissen, angsten, pijnlijke ervaringen in het leven, emotionele wonden uit voorbijgaande seksuele relaties, karmische pijn etc. Je kunt armour zien als je (pijn)lichaam dat allerlei onverwerkte, onuitgesproken zaken, emoties, trauma of pijn vasthoudt. Dit houdt je lijf vast net zo lang tot jij eraan toe bent om te voelen wat je destijds om wat voor reden dan ook nog niet kon voelen. 
Als je armour hebt, voel je dat meestal niet. Je bent je er niet van bewust en leeft eigenlijk meer in je hoofd. Ook al voel je het niet, het kan je wel op allerlei manieren beïnvloeden, zoals je bent meer bezig met anderen, je gaat over je grenzen, bent niet aanwezig in je lichaam, probeert vaak te pleasen, je maakt keuzes vanuit angst, je weet niet goed wat je wilt. Je deelt jouw waarheid niet, je kunt niet goed bij je emoties.
Armour kan ontstaan door heftige traumatische ervaringen zoals geboortetrauma, ontwikkeltrauma, seksueel trauma of een andere ingrijpende gebeurtenis in je leven. Maar het kan ook ontstaan door alledaagse stress. Steeds wanneer zich een stressvolle situatie voordoet, wordt ons zenuwstelsel geactiveerd. Vechten, vluchten of bevriezen. Armour ontstaat wanneer de stressvolle situatie voorbij is, maar je lichaam in vecht, vlucht of bevries modus blijft en je lichaam niet de vrijgemaakte energie gebruikt om te vechten, vluchten of tijdelijk te bevriezen, maar in plaats daarvan de energie opslaat.  

Een leven zonder armour?
Iedereen heeft armour en je kunt er oud mee worden. Maar soms doe je niet meer de dingen die jij wilt doen. Als stressvolle situaties blijven ophopen of je blijft emoties wegstoppen en je kunt je niet meer ontladen kan armour op de lange termijn schadelijk worden en zich uiteindelijk manifesteren in ziekte, pijn, een vermoeid lichaam, gebrek aan vitaliteit en depressie.

De armouring intern/extern
Bij externe de-armouring worden opgeslagen pijn, spanning, blokkades of emotioneel trauma in het hele lichaam opgezocht. Deze worden geactiveerd door een drukpunten techniek en kunnen door aanraking losgelaten worden. Hierbij komen vaak dieperliggende oude emoties vrij. Door deze emoties er volledig te laten zijn, de emoties ruimte te geven, kunnen ze oplossen en transformeren. Op deze manier worden oude verbindingen verbroken en kan de levensenergie vrijer stromen.
Bij interne -de-armouring wordt er spanning vastgehouden in het bekkenbodemgebied, door emoties als stress, angst, woede, verdriet, schuld en pijn. Door het vasthouden van emotie worden de bekkenbodemspieren letterlijk samengeknepen. Op deze manier ontstaan er blokkades en gevoelloosheid en kan de levensenergie niet vrij stromen. Vooral de anus en de yoni zijn vaak behoorlijk gepantserd, of ge-armoured. Er zijn verschillende manieren om deze gebieden te de-armouren. Massage is daar één van. Ik hanteer een drukpunten techniek. Hierbij geldt hetzelfde principe als bij de externe de-armouring en is het een niet seksuele de-armouring.

De-armouring sessie
Een de-armouring sessie staat meestal niet op zichzelf, vaak zijn er meerdere sessie nodig om de armour helemaal te laten verdwijnen of zachter te maken. Het lichaam geeft het vrijwel altijd aan wat het op dat moment aankan.
Samen met jou creëer ik een veilige sfeer zodat je volledig kunt ontspannen en helen. Ik stuur van tevoren een intakeformulier, ik vraag wat je wensen zijn en je grenzen en ik zal je zoveel mogelijk informeren over de sessie. Tijdens de sessie blijven wij ook in communicatie zodat ik steeds weer met jou (opnieuw) kan afstemmen. Op ieder moment dien jij het gevoel te hebben dat je oké bent en alles wat er gebeurt oké is. De gehele sessie kan en mag met kleding aan. Echter voor het diepgaande proces is het soms wenselijk om zonder kleding aan te werken. Dit is helemaal aan jou.
In een traject van drie tot vijf sessies begeleid ik je op jouw innerlijke reis. Een sessie duurt ongeveer 2 uur en kost € 195,00 (inclusief 21% btw). 

De-armour voor mij
In 2021 deed ik een ademcoach opleiding. De adem, release van trauma en blokkades en het helend vermogen van het lichaam heeft mij diep geraakt en veranderd. Ik wilde hier meer van weten. Een training body remembers trauma therapie en breath release trauma volgde. De fundamental practitioner de-armouring training van Suzanne Rousgraard heeft mijn leven 180 graden veranderd en wist ik zeker dat ik op het juiste pad zat. Door een de-armouring sessie voel ik alles in mijn lichaam stromen, ik voel me lichter, blijer, vrijer, gelukkiger, vitaler en levendiger. Ik voel mijn grenzen beter, mijn seksuele levensenergie stroomt vrijer. 
 
Onze deelnemers vertellen